Következő keleti tervezet:
2012. január 29: indulás, repülőgéppel Irkutsk-ba ott néhány napos barátkozás a helyi kultúrával. (hőforrások, meleg vizű fürdők, jégkocka gyártás... stb..) Majd jármű vásárlás - bérlés, szerzés - mellyel el kellene jutni Barguzinba.  Ha ez nem megy, vonat Ulan Ude-ba, és innen busszal vagy valahogy Barguzinba. Egy - két szép hely felkeresése  (Egyes feltételezések szerint itt volt eltemetve Petőfi Sándor). A sír felkeresése.. (segítségem Dr. Kardos Lajos a kutatócsoport tagja)
Ust Barguzinból átkelés a Bajkál tavon, azaz a jegén, ha lehet egyet aludni rajta azt kipróbálnám! Van egy kapcsolatunk egy kutyaszános átkeléshez is... Ha sikerül vele felvenni a kapcsolatot... Ha nem akkor gyalogszerrel, szánkóval.
Ezután Olhon sziget, Sámán szikla, ahol már autóval voltunk. Itt van egy két szálláshely és lehetőség. Innen még képlékeny a túra, de nagy valószínűség szerint az Angara felé mennék, és onnan Irkuckba. A lényeg hogy a befagyott Bajkál környékét bejárjam.
Az irkucki Európa házban várnak, a városvezetés turisztikai részlegével jó viszonyt sikerült kialakítani. Innen indulás hazafelé, Moszkva végül Balaton!

Balatonfüred, 2012. 01. 07