Második nap

A vlagyivosztoki reptérre érkezve csodaszép napsütés fogadott bennünket -8 fokkal. A csomagjaink összekaparása közben megkértem Oleget, hívja fel a Vlagyivosztokban foglalt szállásadónkat, Szvetlanát, és mondja neki, hogy küldje nekünk a taxit, amit levelében megígért.

Oroszországban vagyunk. A telefont felvevő hölgy nem is tudja miről beszélünk. Se szoba, se taxi, a rubel meg oda - mivel a szállást már kifizettem. Oleg nem tudta, hogy a szállást már kifizettük. Újabb telefon, a hölgy erre már tudja hogy miről lehet szó, de az a lakás nincs és taxi sincs - visszahívást ígér. Csomagok megvannak, és csodák csodája, csörög a telefon, van másik lak, de kicsit távolabb a belvárostól és mehetünk, de szerezzünk taxit mert ő nem tud intézni. Hiába alkudozunk, a viteldíj 1500 rubel, ami 6000 Ft. Ahogy kiderült, ezért több mint egy órát autóztunk, így megérte. A visszaigazolásban 1200 rubeles árat kaptunk.

A házhoz érkezve kicsit megrémültünk, ugyanis az nem volt szép.

Egy fiatalember fogadott minket, aki szabadkozott a helyzet miatt és visszafizette nekünk a taxi árából adódó különbséget. Ez újabb meglepetés, ahogy a lakás is. A lepukkadt - sőt rémes külsejű panelházban egy teljesen felújított lakást kaptunk, saját bojler, szép konyha, wifi. A szállást az Airbnb oldalon foglaltam, ahol lehetőség van rossz pontokat adni a szállásadónak.

Beköltöztünk és megbeszéltük, hogy most csavargunk még egyet, mert kiment a szemünkből az álom. Nekiindultunk vakon hogy keresünk egy bárt (ez az a hely Oroszországban ahol enni inni lehet), utána egy boltot és visszajövünk pihenni.

Az első három helyen nem volt orosz sör, így ezeket a helyeket kizártuk, és bár zombi állapotban voltunk, sétáltunk vagy 1,5 km-t, mire egy nagy bevásárlóközpontban lévő önkiszolgáló kantinban megleltük a Romanovok kincseit: házi sör, vodka, pelmenyi, sztvarogos sütemény!

A nagyáruházban bevásároltunk: sör, pezsgő, kaviár, kenyér, hal, mindenféle orosz kulinária ami jó lesz reggelire.

Sötétben érkeztünk haza, s hulla fáradtan elájultunk.